Agenda

Uitbloasmiddag

Datum: 11 maart 2018

Locatie: Oirschot

Op zondag 11 maart 2018 organiseert blaaskapel ‘T Spult uit Oirschot weer de jaarlijkse “uitbloasmiddag” in café/zaal Vingerhoeds, Oude Grindweg, Oirschot.

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze traditionele gezellige, muzikale middag. hebt u intresse of wilt u meer informatie neem dan kontakt met Jan van Esch, telefoon 0499 – 575260 of stuur een e-mail naar jan.vanesch@online.nl

Kapellenfestival —KLEINTJE DB —

Datum: 17 maart 2018

Locatie: Tilburg

Zaterdag avond 17 Maart 2018
Organiseert — Blaoskapel DB weer het welbekende
KLEINTJE DB
Locatie; Cafe ‘t Uilennest
Koestraat 125
5041 EC Tilburg
Inschrijven kan via; info@bloaskapel-db.nl

Blaosavond CV Veur Mekaor Oeteldonk

Datum: 17 maart 2018

Locatie: 's-Hertogenbosch

Op 17 maart 2018 organiseert Carnavals Vereniging Veur Mekaor Oeteldonk hun eigen Blaosavond.
Deze avond zal starten om 19:30u en zal gehouden worden op de volgende locatie
SCC de Helftheuvel
Helftheuvelpassage 115
5224 AC ‘s-Hertogenbosch
Carnavals Vereniging Veur Mekaor is hier voor nog opzoek naar Clubkes die deze avond hun muzikale kunsten willen vertonen op deze Blaosavond.
Heeft uw club nog een avond vrij en zin om gezellig muziek te maken in het altijd gezellige Oeteldonk meld u dan nu aan. en wie weet zien wij u dan op onze blaosavond van 17 Maart 2018
Het aanmelden kunt u doen via de email van Carnavals Vereniging Veur Mekaor.

veurmekaor@hotmail.nl

 

Hengels Dweilfestival

Datum: 15 april 2018

Locatie: Hengelo Gld (Bronckhorst)

Hallo contactpersonen/muzikanten, Voor de 11e keer organiseert Stichting Hengels Dweilfestival op 15 april 2018 het Hengels Dweilfestival. Wat bieden wij: – Een grote wedstrijdklasse met 14 dweilorkesten met 5 prijzen: 1ste €500,- 2de €250,- 3de €150,- 4de €100,- 5de € 50,- – Per spelend lid van ieder orkest een aantal consumpties. – 4 podia’s waar elk een jurylid zit. – 15 minuten speeltijd per optreden. (elk orkest speelt 4 keer op elk podium 1x). – Ontvangst met broodjes en koffie, aan de rand van het dorp. – De winnaar speelt nogmaals na de prijsuitreiking op het Hoofdpodium. – Warenmarkt. Een grote braderie met vele kramen. Wij beginnen met het festival om 13.00 uur en de finale zal ongeveer zijn om 17.00 uur. Kortom, niets staat een gezellige dag in Hengelo (Gld) in de weg. Meldt je nu aan voor dit gezellige festival in Hengelo (Gld). Inschrijving is vanaf 1 oktober 2017 tot de sluitingsdatum 31 januari 2018, via het inschrijfformulier van de site. Of stuur gerust een mail. Er is ruimte voor 14 orkesten, dus VOL = VOL. We zien jullie inschrijvingen vanaf 1 oktober graag tegemoet.

Muzikale groeten, Arnold van Ommeren
Secretaris Stichting Hengels Dweilfestival
secretaris@hengelsdweilfestival.nl
0575-460454 06-43127190

 

Emmer & Dweilfestival 2018

Datum: 27 mei 2018

Locatie: Emmen

Emmer & Dweilfestival 27 mei 2018

Dweilorkest Dinges Emmen viert in 2018 haar 10-jarig bestaan!
Dit gaan we vieren met een eigen dweilfestival:

Emmer & Dweilfestival 2018 in het centrum van Emmen op 27 mei 2018.

In het centrum van Emmen worden 5 locaties ingericht met daarbij gezellige terrasjes. Verder zullen bijna alle winkels in het centrum geopend zijn deze koopzondag.

Alle deelnemende dweilorkesten dingen mee naar de Emmer & Dweilbokaal. Het gaat deze middag vooral om gezelligheid en vrolijke sfeer.

Alle dweilorkesten zullen 3 x 20 minuten optreden.

Er is nog plaats voor twee dweilorkesten. Aanmelden voor dit gezellige dweilfestival kan via dweilorkestdinges@gmail.com

Programma:
12.00 uur      Ontvangst dweilorkesten in het centrum van Emmen met koffie en lunchpakket
12.30 uur      Openingsoptreden door Dweilorkest Dinges Emmen.
12.45 uur      Vertrek van de dweilorkesten naar de podia.
13:00 uur      Start optredens op de podia
17:00 uur      Einde optredens op de podia
17.15 uur      Uitreiking Emmer & Dweilbokaal & gezamenlijk afsluitend optreden
17.30 uur      Einde

Podia:            Marktplein, Noorderplein, Raadhuisplein, Matissepassage, Oostzijde Grote Kerk

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met
Tieneke van der Meulen
Dweilorkest Dinges Emmen
0614059645

 

dweilorkestdinges@gmail.com

Hulsterdweildag

Datum: 27 mei 2018

Locatie: Hulst

Hulsterdweildag bestaat in 2018 25 jaar dat gaan we uitgebreid vieren. Als u van de partij wilt zijn schrijf u dan nu in. Er is een wedstrijdklasse en een leutklasse.

boekingen@sjoresambrasband.nl 

Blaozen en Blèren

Datum: 2 juni 2018

Locatie: Lunteren

Zaterdag 2 juni is alweer de 10e Lunterse dweil en shantydag het zogeheten Blaozen&Blèren.
Dat wil dus zeggen ons jubileumjaar daarom op deze mooie dag wat extra optredens van een kindercircus, straatacrobaat,  kindersmincken en 3 springkussens voor de jeugd.
Zoals voorgaande jaren zijn er weer diverse shantykoren en verschillende dweilorkesten en dit alles vanzelfsprekend weer van zeer goede kwaliteit.
Er wordt weer op drie verschillende podia non stop muziek gemaakt om u weer optimaal te vermaken, u zal zich niet vervelen want na 25 minuten treed de volgende deelnemer al weer op.
Er is voor een ieder wat te doen voor de kinderen zijn er ook  weer spectaculaire springkussens.
Hopende op mooi weer dan zullen de terrassen wel weer goed bezet zijn en dan zal er zeker net zoveel publiek komen kijken als voorgaande jaren naar deze mooie dag.
De versnaperingen worden zoals goed gebruik weer verzorgd door Lunterse ondernemers.

Dus noteer in uw agenda zaterdag 2 juni in Lunteren het Blaozen&Blèren Festival in het afgesloten centrum van Lunteren, aanvang 13.00 uur, toegang GRATIS.

Tot ziens op het Blaozen&Blèren festival in Lunteren.

Stichting Lunters Dorpsvermaak.

OBN Dweildag

Datum: 16 juni 2018

Locatie: Hasselt (Ov)

Zaterdag 16 juni organiseert Vereniging Dweildag Hasselt voor de 8e keer een dweildag in het centrum van Hasselt. De start is om 1 uur. Vooraf aan het muziekfestijn vind er een streetparade plaats die verzorgt wordt door verschillende regionale korpsen.
Tevens is er ook een gezellige braderie en een kinderparadijs.
Kom dus voor een gezellige dag 16 juni naar Hasselt.

info@dweildaghasselt.nl

Muzikaal Bootwateren

Datum: 16 juni 2018

Locatie: Hollum - Ameland

Op zaterdag 16 juni 2018 wordt in Hollum op Ameland het jaarlijkse “Muzikaal Bootwateren” georganiseerd. De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. Daarnaast ook activiteiten voor de kinderen en spraakmakend straattheater tussen de verschillende podia. ’s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek. Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

Graag tot ziens op zaterdag 16 juni a.s.!

info@bootwateren.nl 

Dokters’ Swingende Infuustoeters

Datum: 30 juni 2018

Locatie: Lichtenvoorde

De Dokters’ Swingende Infuustoeters organiseren op 30 juni in Lichtenvoorde een festival ter gelegenheid van ons 30 jarig bestaan.

Opgeven kan via toeterie@gmail.com

Hoogland Dweilland

Datum: 1 juli 2018

Locatie: Hoogland (Amersfoort)

Op zondag 25 juni 2017 vond de vierde editie van Blaaskapellenfestival Hoogland Dweilland plaats. Ook deze editie was een groot succes! Reden voor de organisatie om nu al uit te spreken dat Hoogland Dweilland op 1 juli 2018 (editie 5) haar eerste lustrum gaat vieren. Hoogland Dweilland is een fantastisch muziekfeest met gezellige blaaskapellen, een volle braderie, een levendig kinderplein en heel veel bezoekers. Komen dus!

Prijzengeld wedstrijdklasse
1e prijs € 500,-
2e prijs € 300,-
3e prijs € 200,-

mvdrsteen@gmail.com 

Zuid-Hollands Blaaskapellenfestival

Datum: 25 augustus 2018

Locatie: Katwijk aan den Rijn

Op zaterdag 25 augustus wordt voor de achttiende keer het Open Zuid-Hollandse Blaaskapellenfestival in Katwijk aan den Rijn gehouden. Een muzikaal evenement dat niet meer weg te denken is uit de feestweek van Katwijk aan den Rijn. Vooral deze laatste zaterdag staat altijd bol van spectaculaire en vooral gezellige evenementen. Zo zijn er in Katwijk aan den Rijn in de loop van de jaren al diverse recordpogingen gedaan voor het beroemde Guinness Book of Records zoals onder andere de langste worst, de grootste ontbijtkoek, de grootste groente mozaïek, het grootste waterijsje, het wereldrecord koekhappen en de grootste slagroomtaart. De organisatie heeft ook dit jaar weer besloten om het Blaaskapellenfestival voor u als blaaskapel aantrekkelijk te maken en er voor u een gezellige afsluiting of begin van het seizoen van te maken. Wanneer u op 25 augustus meedoet en wordt uitgeloot voor het festival ontvangt u een bedrag van 350 euro. Er is plaats voor in ieder geval 14 blaaskapellen. Naast de 350 euro die u in ieder geval ontvangt, maakt u kans op fantastische prijzen. De derde prijswinnaar ontvangt 150 euro, de tweede prijswinnaar 250 euro en de winnaar ontvangt 350 euro. Daarnaast ontvangt de winnaar van de publieksprijs drie meter bier. Wij nodigen u (nogmaals) van harte uit om uw blaaskapel in te schrijven via onderstaand formulier.

markruis@gmail.com 

Schoone Dweil

Datum: 25 augustus 2018

Schoone Dweil is het dweilorkesten festival dat als afsluiting van de Schoonebeker feestweek georganiseerd werd door het alom bekende dweilorkest ‘De Ölietappers’ uit hetzelfde dorp.
Na 26 jaar heeft het dweilorkest zichzelf opgeheven, maar dat is geen enkele reden waarom het altijd gezellige festival geen doorgang zou vinden.
Net als voorheen zullen komende zomer weer diverse dweilorkesten het centrum met kermis van Schoonebeek onveilig maken met hun muziek en uitspattingen.
Helaas zonder de inbreng van de Ölietappers, maar we zullen laten horen dat het ook ‘zonder’ kan!

schoonedweil@mfcschoonebeek.nl

Open Zuid Hollands Blaaskapellenfestival

Datum: 25 augustus 2018

Locatie: Katwijk

Wilt u meedoen met dit leuke festival? meld u dan aan op deze link.

blaaskapellenfestivalkatwijk@gmail.com

Dweilfestival Halle

Datum: 1 september 2018

Locatie: Halle ( België )

Dweilfestival Halle is een organisatie van Dweilteam Halle en gaat door te 1500 Halle (Belgie) ieder dweilorkest welkom vorige edities deelnemers uit Frankrijk, Nederland, België het is een dweilfestival dat jaarlijks doorgaat de 1ste zaterdag van september (1 september 2018), Vrij internationaal kampioenschap (prijzenpot 3000 €) prijs voor beste in ambiance-klasse, publieksprijs alle info, sfeerbeelden te bekijken, inschrijven via website

info@dweilfestivalhalle.be 

Sneeker Dweildag

Datum: 6 oktober 2018

Locatie: Sneek

In de sfeervolle binnenstad van Sneek wordt op 6 oktober 2018 de 7e Sneeker Dweildag georganiseerd. Een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen (een wedstrijdklasse en een leutklasse) strijden om de hoogste eer en mooie prijzen. Elke kapel speelt drie sets op drie verschillende locaties in de binnenstad. Ook wordt er een groepsfoto gemaakt bij de Waterpoort, waar ook gelegenheid is om enkele nummers ten gehore te brengen. Totaal zijn er zes locaties. Om 17.15 uur is er een gezamenlijk optreden van alle kapellen op de Marktstraat. Daarna vindt hier ook de prijsuitreiking plaats. Verscheidene kapellen hebben al interesse getoond om te komen spelen in de historische binnenstad van Sneek. Verwacht wordt dat 30 kapellen zich zullen aanmelden voor dit evenement. Sneek met haar Waterpoort, haar ontelbare grachtjes en vele horecagelegenheden staat garant voor een dag die bol zal staan van gezelligheid en vrolijke muziek.

In ‘et kort:
–       Elke kapel heeft die dag 2 begeleiders/gidsen tot haar beschikking.
–       Alle kapelleden worden tussen 10:00 en 12:00 uur verwelkomd met een bakje koffie + koek.
–       Na elk optreden een biertje of een frisje.
–       Tussendoor een ‘hapje’.

 Wedstrijdklasse of Leutklasse:
–       Deelname is mogelijk in de wedstrijdklasse en de leutklasse
–       Elke klasse wordt apart bejureerd
–       Alle kapellen spelen op 3 locaties

Finale op de Marktstraat
Aan het slot van de Sneeker Dweildag zullen alle deelnemende kapellen een gezamenlijk nummer ten gehore brengen. ‘Fokko met de bordjes’, de animator c.q. bordjesdraaier, van de helaas niet meer actieve, Blauhúster Dakkapel, zal vanaf het podium op de Marktstraat de aanwezige kapellen aanvoeren en opzwepen. Het nummer dat de aanwezige kapellen traditioneel zullen spelen is getiteld ‘Al kreeg ie nooit een lintje’(‘Batje Vier’). Het nummer is gearrangeerd door Theo Brens, trompettist en arrangeur ook bij die voormalige Blauhúster Dakkapel. (Zie ook  www.muziekmachine.nl).

Prijzen

Wedstrijdklasse:

1e prijs: 500 euro en Waterpoort Trofee plus een optreden in de Sneekweek 2019
2e prijs: 400 euro
3e prijs: 300 euro
4e prijs: 200 euro
5e prijs: 100 euro

Publieksprijs Wedstrijdklasse (ludieke prijs)  “De Gevulde Koek Trofee” 

Leutklasse:

De winnaar van de Leutklasse, “ de Leutste Kapel”, ontvangt een doos beerenburg plus Waterpoort Trofee

Publieksprijs Leutklasse ( ludieke prijs)  “De Ouwe Jonges Krentebroad Trofee”

Extra prijs!!:

Verder is er nog een “Op een onbewoond Starteiland koelbox trofee”.
Deze kapel ontvangt 2 koelboxen met koud bier!
Voorgaande jaren was dit de prijs voor het leukste promo-filmpje en de leukste selfie.
Welke activiteit dat dit jaar is, wordt nog nader bekend gemaakt.

Aanmelden kan d.m.v. het invullen van het aanmeldingsformulier; zie website www.sneekerdweildag.nl

Voor meer info, mail naar info@sneekerdweildag.nl

21ste inbloasavond

Datum: 15 december 2018

Locatie: Sint Michielsgestel

Bij deze willen wij jullie uitnodigen om bij ons op ZATERDAG 15 DECEMBER 2018 aanwezig te zijn tijdens de 21ste Stokhoekse Inbloasavond.

Deze avond is in café zaal Overberg, Sint Michielsstraat 2 te Sint Michielsgestel vanaf 19.30 uur en zal geheel in het teken staan van live gespeelde muziek. Aan deze avond kunnen maximaal 16 bands deelnemen die ieder twee maal een optreden verzorgen van 20 minuten, vol is vol

Er zal geen jury aanwezig zijn, dus lekker gezellig muziek maken. Voor de opvallendste muzikant is er een wisseltrofee.
Wij hopen dat jullie club deze gezellige avond muzikaal komt ondersteunen.

impressie kun je opdoen via onze website

Overleg even met de hele groep en laat ons spoedig weten dat jullie komen. (via info@tedzat.nl)