Agenda

FestiValsAlarm

Datum: 13 januari 2018

Locatie: Made

Geffes Stroat Toetere

Datum: 13 januari 2018

Locatie: Geffen

Generalaaf

Datum: 4 februari 2018

Locatie: Gemert

GENERALAAF, zondag 4 februari 2018 DE generale repetitie voor het carnavals-alaaf !! Het doel: Zoveel mogelijk bandjes te laten optreden onder 1 dak!!

Voor wie: Voor muzikanten die in hun drukke programma nauwelijks tijd hebben om elkaar te horen. Tijdens het Generalaaf kun je bij elkaars optreden luisteren.

info@dientje.nl

Skôn Hofkesbal

Datum: 9 februari 2018

Locatie: Oirschot

t Skôn Hofkesbal 5e editie ( initiatief Proms van Solms ).

Het organisatieteam van de Proms van Solms dat vorig jaar met groot succes de 5e editie van een kapellenfestival op de kaart zette op carnavalszondag, en ’t Skôn Hofkes bal op de vrijdag avond werd vanuit diverse hoeken gevraagd om weer na te denken over een feestelijke invulling op de carnavalsdagen.

Er is dus besloten om beide evenementen weer te gaan organiseren.

Onder de vlag van de Proms van Solms is er naast het Kapellenfestival op zondag een tweede programma op vrijdag onder de naam ’t Skôn Hofkesbal. “Het traditionele hossen en zwieren moet terug komen en daar maken we ons sterk voor , aldus het organisatieteam. “Hiermee richten we ons niet direct op de jeugd, die toch een voorkeur hebben voor een andere muziekstijl”. De ingrediënten van ‘t Skôn Hofkesbal zijn eenvoudig; diverse blaaskapellen brengen de boel op stoom, life optredens van vertolkers van carnavalsnummers uit Skôn Orre Gat houden de boel op temperatuur en DJ Aart van de Wouw brengt met zijn klassieke carnavalskrakers de boel verder op smaak.
Direct na de sleuteloverdracht aan de stadspins zijn alle carnavalsvierders welkom in Het Hof van Solms aan de
Koestraat in Oirschot. De entree is gratis.

Ook hier geldt dus ;” Ben de nie gewist dan hedde wa gemis

m.egging5@upcmail.nl

Reundje Meerpoel

Datum: 11 februari 2018

Locatie: Someren

Zin om met jullie blaaskapel carnavalszondag door te brengen in Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jullie!

Op 11 februari 2018 organiseert Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren het traditionele Reundje Meerpoel: de deelnemende groepen trekken langs de kroegen in het dorp om samen een gezellig feestje te bouwen.
Maar wat is een feestje zonder muziek?? Wij zijn op zoek naar blaaskapellen die de rondgang van de groepen willen opfleuren met hun muziek. Blazen in de kroegen, op straat en in de feesttent op het Wilhelminaplein.

Het programma start rond 13.30 uur en eindigt rond 20.30 uur. Lijkt het jullie leuk om op carnavalszondag (een dagdeel) naar Someren af te reizen? Neem dan contact op met Annelou Jeuken (ajhjeuken@gmail.com).

Graag tot ziens bij het Reundje Meerpoel!

ajhjeuken@gmail.com

Proms van Solms

Datum: 11 februari 2018

Locatie: Oirschot

De carnavals zondag avond wordt gevuld met carnavalsorkesten uit geheel Brabant, van brassband tot salsa en vooral carnavalesk natuurlijk, dat is de ultieme droom van deze initiatiefnemers, en het gaat gebeuren! , tijdens deze unieke carnavals zondagavond
De dag begint meteen na de grote optocht met de altijd enthousiaste DJ Aart vd Wouw, die de Proms van Solms inluidt met een daverende carnavalsparty met medewerking van skon orregatse live muziek!
Na de optocht zullen de blaosorkestjes uit het gehele land hun acte de presence geven.
Voor de kids wordt gezorgd, en de entree is de gehele dag en avond gratis.
Ook is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een geweldig carnavals buffet menu.
Iedereen is van harte welkom op de 5editie van Proms van Solms!

m.egging5@upcmail.nl

Prijsbloaze

Datum: 12 februari 2018

Locatie: Helmond

Kom op carnavalsmaandag naar Helmond voor het Prijsbloaze. Vanaf 2018 in een vernieuwd jasje, maar nog steeds voor de prijzen en de gezelligheid. Van 12 tot 19 uur is Helmond weer volop en muzikaal in beweging, diverse kapellen maken vol enthousiasme muziek die alle bezoekers in beweging zet. Je zult wel heel stevig in de schoenen moeten staan om niet mee te gaan hossen, springen en zingen. Voor iedere kapel is een bedrag van 75 euro beschikbaar en winnaars van de 1e,2e en 3e plaats worden beloond met prijzengeld (respectievelijk 500, 250 en 125euro). De jury bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is. Ook wordt je de voorzien van drank gedurende de dag. Schrijf je jouw kapel in dan gaat de organisatie er vanuit dat je met de hele kapel van 12 tot 19 uur aanwezig bent om Helmond te laten genieten van jullie klanken! Zijn jullie er dit jaar bij?

muziek@keiebijters.nl 

Birrekoal Blaost

Datum: 12 februari 2018

Locatie: Berlicum (vlakbij Den Bosch)

Na het grote succes van de afgelopen jaren zullen we ook dit jaar weer Dun Birrekoal Blaost organiseren! Het evenement zal plaatsvinden op carnavalsmaandag 12 februari 2018, voor blaaskapellen, maar zeker ook voor losse carnavalsvierders en verenigingen. Het is een vrijblijvende kroegentocht, met zoals de naam al aan geeft een hele hoop carnavalsmuziek. Deze wordt gehouden in heel Dun Birrekoal (Berlicum en Middelrode, vlakbij Den Bosch). Vanaf circa 12.00 uur word je ontvangen in één van onze kroegen. Van hier uit kun je door Dun Birrekoal trekken. Wat hebben we allemaal te bieden? Eigenlijk alles om zorgeloos carnaval te vieren! – Meerdere kroegen met podia om muziek te maken. – Voldoende eetgelegenheid in en buiten de kroegen. – Elf carnavalsverenigingen uit Dun Birrekoal met eigen muziekkapellen. – Onze Hoogheden trekken met heel hun gevolg door Dun Birrekoal. Ook onze Jeugdhoogheden bouwen een geweldig feest met heel hun gevolg. – Voldoende vervoer tussen de verschillen kroegen zal worden geregeld. Vervoer op eigen gelegenheid mag natuurlijk ook. Doe dus mee en laat je verrassen door de Birrekoalse onbezorgde gezelligheid en gastvrijheid! De mogelijkheid om op een ouderwetse manier carnaval te vieren. Voor een sfeerimpressie zie: https://www.youtube.com/channel/UCc1ywe-fsTdmDeotvkUo2Rg

birrekoalblaost@gmail.com 

As ‘t zoo moet!

Datum: 13 februari 2018

Locatie: Oirschot

Het is weer zover. De organisatie is na enkele maanden weer eens bij elkaar gekomen. We hebben besloten om “As ‘t zoo moet” feestje weer op te gaan starten.
Vorig jaar in 1 dag uitverkocht. Nu 250 kaarten te verkrijgen. Een dag voor de echte carnavalsvierder.
De “as ‘t zoo moet familie reunie ” zal plaats gaan vinden op de carnavals dinsdag 13-02-2018.
Dus zet maar vast in jullie agenda.
Wees er op tijd bij want de kaarten zijn beperkt.
Het gaat weer een “Kneutirige” dag worden zoals sommige mensen wel zeggen.
We hebben er al weer zin in.
Op naar de carnaval 2018.
We hebben nog plaats voor 1 orkest.

m.egging5@upcmail.nl

Uitbloasmiddag

Datum: 11 maart 2018

Locatie: Oirschot

Op zondag 11 maart 2018 organiseert blaaskapel ‘T Spult uit Oirschot weer de jaarlijkse “uitbloasmiddag” in café/zaal Vingerhoeds, Oude Grindweg, Oirschot.

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze traditionele gezellige, muzikale middag. hebt u intresse of wilt u meer informatie neem dan kontakt met Jan van Esch, telefoon 0499 – 575260 of stuur een e-mail naar jan.vanesch@online.nl

Kapellenfestival —KLEINTJE DB —

Datum: 17 maart 2018

Locatie: Tilburg

Zaterdag avond 17 Maart 2018
Organiseert — Blaoskapel DB weer het welbekende
KLEINTJE DB
Locatie; Cafe ‘t Uilennest
Koestraat 125
5041 EC Tilburg
Inschrijven kan via; info@bloaskapel-db.nl

Hengels Dweilfestival

Datum: 15 april 2018

Locatie: Hengelo Gld (Bronckhorst)

Hallo contactpersonen/muzikanten, Voor de 11e keer organiseert Stichting Hengels Dweilfestival op 15 april 2018 het Hengels Dweilfestival. Wat bieden wij: – Een grote wedstrijdklasse met 14 dweilorkesten met 5 prijzen: 1ste €500,- 2de €250,- 3de €150,- 4de €100,- 5de € 50,- – Per spelend lid van ieder orkest een aantal consumpties. – 4 podia’s waar elk een jurylid zit. – 15 minuten speeltijd per optreden. (elk orkest speelt 4 keer op elk podium 1x). – Ontvangst met broodjes en koffie, aan de rand van het dorp. – De winnaar speelt nogmaals na de prijsuitreiking op het Hoofdpodium. – Warenmarkt. Een grote braderie met vele kramen. Wij beginnen met het festival om 13.00 uur en de finale zal ongeveer zijn om 17.00 uur. Kortom, niets staat een gezellige dag in Hengelo (Gld) in de weg. Meldt je nu aan voor dit gezellige festival in Hengelo (Gld). Inschrijving is vanaf 1 oktober 2017 tot de sluitingsdatum 31 januari 2018, via het inschrijfformulier van de site. Of stuur gerust een mail. Er is ruimte voor 14 orkesten, dus VOL = VOL. We zien jullie inschrijvingen vanaf 1 oktober graag tegemoet.

Muzikale groeten, Arnold van Ommeren
Secretaris Stichting Hengels Dweilfestival
secretaris@hengelsdweilfestival.nl
0575-460454 06-43127190

 

Emmer & Dweilfestival 2018

Datum: 27 mei 2018

Locatie: Emmen

Dweilorkest Dinges Emmen viert in 2018 haar 10-jarig bestaan. Dit gaan we vieren met een eigen dweilfestival: Emmer & Dweilfestival in het centrum van Emmen. Het Emmer & Dweilfestival 2018 is Koopzondag 27 mei 2018. In het centrum van Emmen worden 5 locaties ingericht met daarbij gezellig terrasjes. Verder zullen alle winkels in het centrum geopend zijn op deze Koopzondag. Met medewerking van maximaal 15 dweilorkesten hopen we dat het een super gezellige middag gaat worden. Alle deelnemende dweilorkesten kunnen meedingen naar de Emmer & Dweilbokaal. Het publiek zal bepalen welk dweilorkest deze in ontvangst zal nemen. Het gaat deze middag vooral om gezelligheid en een vrolijke sfeer. We verwachten de dweilorkesten om 12.00 uur in het centrum van Emmen. Daar worden jullie ontvangen met koffie en een lunchpakket. Elk dweilorkest ontvangt een onkostenvergoeding van € 200,– en een aantal consumpties. Met de verdere invulling van de middag zijn we als organisatie nog bezig en verder informatie volgt nog. De inschrijving is vanaf nu geopend. Meld jouw dweilorkest snel aan via email dweilorkestdinges@gmail.com voor dit gezellige dweilfestival in Emmen. Omdat er maximaal 15 dweilorkesten kunnen deelnemen, wordt op basis van tijdstip van ontvangen inschrijving de deelname bepaald en sturen wij je daarop een bevestiging.

Met vriendelijke groet, Dweilorkest Dinges Emmen

dweilorkestdinges@gmail.com

Hulsterdweildag

Datum: 27 mei 2018

Locatie: Hulst

Hulsterdweildag bestaat in 2018 25 jaar dat gaan we uitgebreid vieren. Als u van de partij wilt zijn schrijf u dan nu in. Er is een wedstrijdklasse en een leutklasse.

boekingen@sjoresambrasband.nl 

Muzikaal Bootwateren

Datum: 16 juni 2018

Locatie: Hollum - Ameland

Op zaterdag 16 juni 2018 wordt in Hollum op Ameland het jaarlijkse “Muzikaal Bootwateren” georganiseerd. De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 500 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. Daarnaast ook activiteiten voor de kinderen en spraakmakend straattheater tussen de verschillende podia. ’s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek. Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

Graag tot ziens op zaterdag 16 juni a.s.!

info@bootwateren.nl 

Hoogland Dweilland

Datum: 1 juli 2018

Locatie: Hoogland (Amersfoort)

Op zondag 25 juni 2017 vond de vierde editie van Blaaskapellenfestival Hoogland Dweilland plaats. Ook deze editie was een groot succes! Reden voor de organisatie om nu al uit te spreken dat Hoogland Dweilland op 1 juli 2018 (editie 5) haar eerste lustrum gaat vieren. Hoogland Dweilland is een fantastisch muziekfeest met gezellige blaaskapellen, een volle braderie, een levendig kinderplein en heel veel bezoekers. Komen dus!

Prijzengeld wedstrijdklasse
1e prijs € 500,-
2e prijs € 300,-
3e prijs € 200,-

mvdrsteen@gmail.com 

Zuid-Hollands Blaaskapellenfestival

Datum: 25 augustus 2018

Locatie: Katwijk aan den Rijn

Op zaterdag 25 augustus wordt voor de achttiende keer het Open Zuid-Hollandse Blaaskapellenfestival in Katwijk aan den Rijn gehouden. Een muzikaal evenement dat niet meer weg te denken is uit de feestweek van Katwijk aan den Rijn. Vooral deze laatste zaterdag staat altijd bol van spectaculaire en vooral gezellige evenementen. Zo zijn er in Katwijk aan den Rijn in de loop van de jaren al diverse recordpogingen gedaan voor het beroemde Guinness Book of Records zoals onder andere de langste worst, de grootste ontbijtkoek, de grootste groente mozaïek, het grootste waterijsje, het wereldrecord koekhappen en de grootste slagroomtaart. De organisatie heeft ook dit jaar weer besloten om het Blaaskapellenfestival voor u als blaaskapel aantrekkelijk te maken en er voor u een gezellige afsluiting of begin van het seizoen van te maken. Wanneer u op 25 augustus meedoet en wordt uitgeloot voor het festival ontvangt u een bedrag van 350 euro. Er is plaats voor in ieder geval 14 blaaskapellen. Naast de 350 euro die u in ieder geval ontvangt, maakt u kans op fantastische prijzen. De derde prijswinnaar ontvangt 150 euro, de tweede prijswinnaar 250 euro en de winnaar ontvangt 350 euro. Daarnaast ontvangt de winnaar van de publieksprijs drie meter bier. Wij nodigen u (nogmaals) van harte uit om uw blaaskapel in te schrijven via onderstaand formulier.

markruis@gmail.com 

Dweilfestival Halle

Datum: 1 september 2018

Locatie: Halle ( België )

Dweilfestival Halle is een organisatie van Dweilteam Halle en gaat door te 1500 Halle (Belgie) ieder dweilorkest welkom vorige edities deelnemers uit Frankrijk, Nederland, België het is een dweilfestival dat jaarlijks doorgaat de 1ste zaterdag van september (1 september 2018), Vrij internationaal kampioenschap (prijzenpot 3000 €) prijs voor beste in ambiance-klasse, publieksprijs alle info, sfeerbeelden te bekijken, inschrijven via website

info@dweilfestivalhalle.be